Stäng

Vara Nere

Vara Nere

Delta Studios fick i uppdrag att skapa och genomföra en kampanj för att höja kunskapen om psykisk hälsa bland unga, inspirera till mer dialog och öka förmågan hos unga att stötta sina kompisar.

För att göra ämnet lättare att prata om och ta till sig valde vi att prata om att "vara nere". Vi utvecklade den fiktiva karaktären Nere – en 17-årig budbärare som sätter en personlig och humoristisk prägel på budskapen.

Under kampanjen har Nere kommunicerat budskapen på en rad olika sätt och plattformar – memes på Instagramkontot Vara_nere, inspirationsvideos på Tiktok, stöd och information på kunskapsportalen varanere.se samt genom intervjuer i Vara Nere-podden.

Inför och under arbetet med kampanjen arbetade vi nära psykologer, ämnesexperter och unga ur målgruppen. Bland annat genom fysiska och digitala råd, referensgrupper och enkätstudier.

Våren 2021 blev Nere den första fiktiva influencern att hålla i livesamtal på Instagram live, och 2022 nominerades kampanjen till Guldägget i kategorin Digitalt.

Kampanjen är framtagen för den ideella organisationen Mind och studieförbundet Bilda. Projektet är finansierat av Allmänna Arvsfonden.

Projektledare: Johan Andersson

Projektledare Bilda: Celia Cox

Projektledare MIND: Selene Cortes

Redaktör/producent: Sofia Bergström

Copyrighter: Per Forssberg

Art director: Mattias Alfborger

Content creative: @meme_lord_jeki

Produktionsledare: Natasha Azarmi

Grafiker: Christian Karlsson

Regi/CGI/Karaktärsdesign/Animation: Bruto Studio

Ljudläggning: Jakob Oldenburg

Poddstudio: Podd Agency

Produktionspartner: Meta Creative Shop

Innehållspartner: Tik Tok Nordics

Kunskapsportalen Varanere.se

På kunskapsportalen varanere.se har vi samlat och paketerat stöd och information för att lära målgruppen att förstå olika känslor, hur man hanterar dem och hur man stöttar andra. Innehållet togs fram i nära samråd med psykologer och experter efter omfattande researcharbete.

Instagramkontot Vara_Nere

På Instagramkontot Vara_Nere gör Nere memes om allt ifrån beslutsångest och ilska till panikattacker och pinsamheter. Tanken är att avdramatisera jobbiga känslor, men också skapa en dialog bland unga och att inspirera till att prata känslor med andra.

Vara Nere-podden

Hösten 2021 lanserades "Vara Nere-podden" på Spotify, Acast och Apple podcasts. Med Nere som programledare bjöd vi in kända namn som Arantxa Álvarez, Tusse, Adrian Macéus, Lovisa ”Laki” Karlsson och Daniel Paris för att prata om när livet skaver. Genom både djupa samtal och roliga utmaningar berördes ämnen som prestationsångest, oro och ensamhet.

No items found.
Vara Nere
Ormar ombord
Fatta bilden
Kom och köp